Puppytraining

De duur van een consultatie is ongeveer 60 minuten. De prijs is €40 per uur en het totaalpakket komt op €250. De consultaties kunnen apart gegeven worden, maar we raden aan om het onderstaande schema als leidraad te nemen.

Wat houden de puppyconsultaties in?

Wij werken enkel met positieve beloningen! Geen stropkettingen, E-collars of pinkettingen. Onze trainingen worden op een speelse maar consequente manier gegeven. Er is altijd tijd voorzien voor les, spelen en knuffelen.

Eerste consultatie • voordat de puppy er is

De eerste consultatie is bij u thuis voor de puppy er is. Hier wordt met al de inwonende personen aan tafel gezeten. Er wordt besproken hoe en welke aanpak belangrijk is in de juiste opvoeding van de pup. Er wordt gekeken of uw huis puppyproef is en waar en hoe de bench gebruikt wordt.

Tweede consultatie • puppy 1e week bij u

De pup is ongeveer 3 maanden. De tweede consultatie gaan we reeds beginnen met aandacht te vragen van de pup. De aandachtsoefening is een zeer belangrijke oefening naar de toekomst toe. Zonder aandacht van de pup krijg je niets geleerd. Ook gaan we toestellen lopen, om zo gesocialiseerd te worden met allerlei geluiden en materialen.

Derde consultatie • puppy 3e week bij u

De derde consultatie gaan we verder met de aandachtsoefening. Hierbij komt de zit en de liggen aan boord. Nadien weer toestellen lopen.

Vierde consultatie • puppy 5e week bij u

De vierde consultatie gaan we leren om te blijven. Dit is een moeilijke oefening die de nodige herhaling nodig heeft. Nadien gaan we weer toestellopen.

Vijfde consultatie • puppy 7e week bij u

De vijfde consultatie gaan we verder op het blijf commando. En leren we dat de pup los naar u toe komt gelopen.

Verdere consultaties

Bij u thuis en in uw directe omgeving (wandelen) bieden wij ook consultaties aan. Zit u met specifieke vragen/problemen, dan kunnen we er samen aan werken en ze proberen op te lossen. De prijs is €40 per uur + €0,35 per kilometer. De eerste 5 km zijn gratis.

Roedeltraining

Tijdens de roedeltraining wordt uw pupje bij onze roedel gelaten. Zo wordt uw pup gesocialiseerd met soortgenoten van alle maten en rassen. Honden leren heel veel van elkaar via het kopieergedrag. Een betere opvoeding dan die van een soortgenoot is er niet. Een roedeltraining duurt ongeveer 4 uur tot een dag. De prijs is €10 per dagopvang.
  • 1 maal in de 1e week dat de puppy er is
  • 2 maal in de 2e week dat de puppy er is
  • 2 maal in de 3e week dat de puppy er is

Wat breng ik mee op training?

  • De pup met een halsband en een riempje
  • Beloningssnoepjes
  • Een speeltje

Het is aangewezen om uw hondje geen eten te geven enkele uren voor de training. Als de hond honger heeft zal hij sneller te motiveren zijn met koekjes.