Over ons

Mijn naam is Katrien Huysmans, geboren en getogen in Dessel. Van kleins af aan heb ik een grote liefde voor dieren. Door op te groeien met dieren om me heen – honden, konijnen, cavia’s, poezen, hamsters, vogeltjes en noem maar op – heb ik een grote kennis over dierenverzorging.

Dierenhoekske heeft met de start van 2017 een nieuwe locatie gekregen aan de grens tussen Retie en Dessel, vlakbij het Prinsenpark. Vanuit Geel, Mol, Kasterlee en Turnhout zijn we hierdoor ook goed te bereiken.

Tuin Dierenhoekske met band en tunnel

Opvoedster Relevante vaardigheden

  • Professionele trimster.
  • Gediplomeerd dierenartsassistente.
  • Cursus EHBO voor honden gevolgd.
  • Diploma puppytraining.
  • Diploma hondentraining.
  • Grote kennis van dieren.
  • Partner is ook dierenvriend.

Dieren Vaste bewoners

Toen de dag kwam dat ik op eigen benen ging staan, ben ik onmiddellijk een konijntje gaan kopen om samen met mij in het huis te trekken. Ondertussen wonen er een hele boel geadopteerde dieren waaronder een waterschildpad, vissen, konijnen, kanaries, kippen, eenden, varkens en ook mijn vriend en ik.

Spot

Spot is een labrador retriever teefje afkomstig van mensen die een eenmalig nestje hadden. Ze is hier het kind in huis en wordt lekker verwend. Natuurlijk kent zij haar plaats in het gezin en luistert ze ook waar nodig. Ze is zeer sociaal en heeft graag speelvriendjes om haar heen.

Kobus

Kobus is een bordercollie die op zijn 5-jarige leeftijd een nieuwe thuis bij ons heeft gevonden. Hij is een lieve, zachtaardige knuffelbeer en een ongelofelijke speelvogel. Samen met Spot staat hij telkens te popelen als er logés komen. Spelen en knuffelen zijn de favoriete bezigheden van Kobus.

Flor

Flor heeft haar eigen paradijs boven in huis en is daar ook op gesteld. Ze is enkele jaren geleden geadopteerd en was geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Na veel geduld en liefde is ze uitgebloeid tot een knappe poes die graag op haar eigen is, en knuffels komt vragen als ze er zin in heeft.

Fons

Fons is hier gekomen als zwerfkat. En dat wilde onbevreesde karakter zit er nog steeds in. Hij is dol op de honden en de logé katten. Bij de honden mag hij niet komen, maar onze sluwe vriend glipt stiekem wel eens mee om te gaan kijken naar die harige blaffers. Als we sociale katjes in de opvang hebben, zal Fons hen heel de tijd animeren. Tikkertje is dan ook zijn favoriete spelletje.

De andere dieren verblijven in hun eigen grote ren, veilig gescheiden van de vakantiegangers.

Konijnen en parkieten